Sockerfria nöttoppar med kokos

  

Jag prioriterar nötter i min egen kost då jag tycker att de är en kanonbra näringskälla med bra halter av mineraler, vitaminer och nyttiga fetter. Så när jag klurade på ett smidigt och säkert sätt att erbjuda Eden nötter (för hon gillar det verkligen) kom jag på nöttoppar. Att jag inte tänkt på det förut? Jag snickrade iallafall ihop ett recept utan socker och med kokos och russin. De blev riktigt lyckade! Eden ratar grötpinnar och nöttopparna känns som ett bra alternativ. 

Nöttoppar med kokos och russin, ca 12 st.

100g hasselnötter 

100g cashewnötter 

50g valnötter 

0,5dl riven kokos 

0,5dl mandelmjöl 

75g smält smör 

2 ägg 

1 tsk vaniljpulver 

1/2 pressad lime 

0,5dl russin 

Mixa nötterna lagom grovt i en matberedare. Tillsätt kokos, mandelmjöl, vaniljpulver, limejos, russin, ägg och smält smör. Mixa igen tills allt är väl blandat och smeten är klibbig men fast. Klicka ut på en plåt och grädda i mitten av ugnen i 175g i ca 15min. Topparna är genomgräddade när de är gyllene med lätt krispig yta både ovan och under. 

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest