Presentation av kostrådgivare Emma Lindahl

Hej allihopa!

I det här första inlägget tänkte jag bara presentera mig: Jag heter Emma Lindahl och är mamma till Petrea (född mars 2014) och väntar hennes syskon till slutet av februari. Utöver mina personliga erfarenheter av BLW är jag också kostrådgivare.

Jag har alltid varit barnkär och ville också bli förälder långt innan det blev av, så jag hann läsa på en hel del innan jag fick en försökskanin att testa alla mina mer eller mindre udda idéer på. Som många andra fastade jag i min egen verklighet och det var först när en mamma i mammagruppen jag gick i frågade om det var okej att ge hennes 6-månaders avokado som det slog mig att det här med mat och barn inte var så självklart som det hade varit för oss. Där och då såddes ett frö om att jag ville samla och dela med mig av min personliga erfarenhet av både hälsa och ohälsa, mitt livslånga kulinariska intresse och allt vad småbarnslivet har lärt mig. Så nu har jag som sagt utbildat mig till kostrådgivare och hoppas kunna hjälpa andra att hitta sin balans, och där spelar en bra kost en viktig roll. Vad gäller just BLW anser jag att även om det finns många fördelar med ”hard core”-BLW så är det ändå fantastiskt om man vågar prova bara litegrann.

Vi körde BLW från början med Petrea och ämnar också göra samma sak med nummer två, något ni naturligtvis kommer få ta del av framåt sommaren. Petreas matresa har gått smärtfritt och om hennes stora aptit inte är tack vare BLW så har den i alla fall belysts av det. Vi började, tvärtemot strikt BLW, med att låta Petrea slicka/suga på mat annat långt innan 6-månadersdagen eftersom hon var intresserad av mat tidigt och stoppade allt annat i munnen ändå. Däremot fick hon ju inte i sig något förrän vi faktiskt började med ”riktig” BLW vid just halvåret. Det tog drygt ett år efter matintroduktionen innan vi helt hade vant av Petrea från amning vid 17½ månader, och om jag inte hade varit gravid hade vi nog fortsatt amma ännu längre. Nästa fas blir nu att se hur BLW kommer att påverka hennes stundande kräsenhet och vi tror att vi i alla fall har givit henne den bästa förutsättningen för att även de här kommande åren ska bli matglada.

Jag har min officiella Youtubekanal, tar gärna kunder via Skype och ”live” samt föreläser i Stockholm om bland annat BLW. Jag har även en privat blogg på MlleMidanah.wordpress.com och tycker att det ska bli fantastiskt kul att få blogga här också!

Emma Lindahl, mamma och kostrådgivare

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest