Nya haklappar

Äntligen har vi köpt nya haklappar. Det har varit dags ett tag. När vi köpte de första trodde vi att de skulle hålla längre. Vet inte om det var naivt, men intensiv användning har gjort att de är ganska ofräscha. Luktar lite gammal disktrasa.

När jag var föräldraledig växlade jag mellan två olika haklappar. Den som användes till frukost hann torka lagom  till eftermiddagens mellanmål och lunchhaklappen hann torka till middagen. Men när sambon tog över hemma var det som om haklapparna blev så mycket blötare. Han ger henne å andra sidan fler måltider, eftersom han inte har alternativet att amma.

En del föredrar mer heltäckande haklappar med ärmar men de med ärmar vi har provat har varit för stora, i alla fall när behovet var större. Istället har det funkat bra att vika upp bodyns ärmar och skydda det mesta av bodyn med en vanlig haklapp. Det är också viktigt att det finns en ficka, även som ettåring tappar hon ner mycket där.

De första haklapparna vi köpte var Frank & Fischers fina GOTS-certifierade med djurmotiv. De är akrylbelagda vilket har varit en viktig funktion för oss. Har märkt på sämre haklappar att vätan gått igenom. Sen kanske plastbeläggning inte är det roligaste men vi har tröstat oss med att de är GOTS i alla fall.

Eftersom de gamla haklapparna inte höll som vi hoppades och dessutom kostar en rejäl slant valde vi ett billigare och förhoppningsvis bättre alternativ denna gång, nämligen akrylbelagda haklappar från Åhléns. Vi har haft några såna sen i julas och de verkar ha klarat användningen bättre så vi tänkte att vi kör på dem rakt igenom nu.

Även dessa haklappar är eko-certifierade men det är inte alls tydligt av vem. Åhléns har en ganska fånig lapp där det står om produkter som är certifierade av olika eko-organisationer men det står inte vad som gäller för aktuell produkt. När jag frågade hävdade personalen självsäkert att alla nämnda organisationer certifierat denna produkt, trots att några av organisationerna certifierar kosmetika och livsmedel, och inte textilier. Ingen koll alls där alltså.

Hur som helst är vi nöjda med haklappen trots otydlig eko-märkning. Nu gäller det bara att se till att tvätta dem regelbundet också så de håller sig fräscha. Har tidigare kört tillsammans med resten av kläderna i en tvättpåse så att kardborren inte ska fastna i något men det blir ju inte många haklappar tvättade på det sättet. Kom precis på att vi ju kan tvätta bara haklappar i samma maskin. Slöseri med utrymmet men å andra sidan behöver de ju bli rena och gamla sättet funkade ju ändå inte så bra.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest