Första inlägget av vår nya bloggare AlexSandra!

Kul att få vara med här! Jag tänkte att jag börjar med ett presentationsinlägg och berättar om hur vi hamnade i BLW-svängen. AlexSandra heter jag och är förälder till Vilmer, 2 år i februari, och Helmer som nyss blev 6 månader. När jag var gravid med Vilmer läste jag allt jag kunde komma över och däribland fanns texter om BLW. Det lät ju helt fantastiskt! Det här skall vi tillämpa, tänkte jag! Sedan när vi väl stod vid matintroduktion tog rädslan över och jag började skedmata. Det var inte förrän runt 7-8 månader som jag gav över rodret till Vilmer. Han löste det galant och nu i efterhand förstår jag att han hade löst det lika bra om han hade fått börja själv från början likaså. Nu är vi precis i början på Helmers BLW-resa och det är så fantastiskt kul! Helmer fick från start äta själv, han började redan runt 5 månader med gurkstavar på grund av att han var arg som ett bi vid varje matsituation när alla andra satt och åt och inte han! Framförallt när han såg Vilmer äta. Storebror. Idolen! Jag tror absolut att Helmers intresse för mat har mycket med Vilmer att göra. Vilmer är oerhört matglad och äter med god aptit och jag ser att Helmer tar efter. Allt som ännu serveras har mumsats på. Skall bli spännande att se hur allt utvecklar sig!

Vilmer och Helmer

1 kommentar

  1. Hej!

    Jag är heelt ny på blw, men intresserad. Dottern är 5,5 månader, vi har gett henne gröt i typ tre veckor efter råd av bvc som trodde det skulle förbättra nattsömn (det gjorde det inte). I början åt hon glatt men nu är hon helt ointresserad, dessutom spottar hon ut mycket mer effektivt än i början (ner på magen utan att passera hakan). De senaste dagarna har jag struntat i gröten, det känns dumt när det inte verkar ha någon positiv effekt och hon inte ens vill ha.

    Det hon däremot gillar är att SMAKA! Hon vill smaka allt jag ger henne på fingret. Jag undrar om blw kan vara svaret för oss, och går det att börja fast hon inte har tänder än?

    Tack på förhand, ser fram emot att läsa mer här 🙂

    Svara

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest