Det lätta och det svåra med BLW

Under vår blw-resa blir det mer och mer tydligt vad som är det lätta med blw och var utmaningen ligger. Signe är 14 månader och det är tydligt vad hon gillar. Heta smaker, pannkakor, pasta. Hon är inte överförtjust i kött men gillar bönor, linser och tofu. Vissa dagar med mig ammar hon ofta och äter inte så mycket. När hon är med sin pappa och jag är på jobbet äter hon betydligt mer.

image2
Det lätta är att vi inte behöver tänka extra på hennes mat. Nu gör vi det ändå, ibland. Anpassar måltiden till något vi vet att hon gillar, men egentligen inte mycket mer än någon annan familjemedlem. Tar med något mellanmål om vi är ute en längre stund, men det är standard för mig. Hon sköter sig i stort sett själv vid måltiderna och vi andra runt bordet kan prata med varandra och njuta av vår egen tallrik.
Det svåra med blw har jag nästan glömt bort, det var så självklart för oss. Det där som handlar om att släppa kontrollen och låta bebis styra. Både vid varje enskild måltid och i det större perspektivet, proportionerna mellan bröstmjölk och mat. Då och då blir jag påmind om hur radikalt det är med ett sådant förhållningssätt till sitt barn. Väl bekväm i den synen är jag övertygad om att ytterligare en nivå av enkelhet är uppnådd.

 

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest