Att börja med bestick

Sked har ungen fått hantera sen hon började sitta med oss i sin nya, men begagnade, Stokke i somras. De första veckorna fick hon helt enkelt D-vitaminskeden efter att vi sett till att dropparna kommit in i munnen. När vi väl började med mat någon dryg månad senare fick hon laddade skedar och hon har hela tiden varit med på vad hon ska göra med skeden.

Att ge henne en tallrik har å andra sidan inte varit något vi vågat oss på. Vi har varit ganska säkra på att den relativt snabbt skulle hamna på golvet eller åtminstone upp och ner. Hennes morfar har haft lite svårt att smälta att mat kan ätas direkt från bordet och första gången hon skulle äta där försökte han ge henne en papptallrik. Hon visade ganska snabbt vad en bebis i sjumånadersåldern gör med en tallrik, dvs vände upp och ner på den och försökte suga på kanten. Vi har alltså låtit bli tallrik hittills. Till i lördags.

Vi var och åt mexikansk brunch och en av sakerna som serverades var guacamole. Efter att ha hållit tallriken ifrån henne kom någon av oss på idén att låta henne hugga in på guacamole själv. Hon hade inte ens haklapp på sig för den hade vi glömt packa ner, men vi tänkte nog att kläderna redan var körda. Hon fick skeden och överraskade båda sina föräldrar med att hantera skeden jättebra. Koordinationen var långt ifrån perfekt men helt klart över vår förväntan. Vi både filmade, tog kort och hämtade mer guacamole åt henne i glädjen över hur bra det gick.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest