Äta ute

Vår familj gillar verkligen att gå ut och äta! När Signe var mindre fick hon följa med i sjalen och brukade sova sig igenom måltiderna, oavsett nivå på krogskrålet runt oss. Sedan hon börjat äta annat än bara mammamjölk sitter hon i någons knä eller i barnstol. Hon är förvånansvärt tålmodig med tanke på hur långa måltiderna kan bli jämfört med hemma. Det blir ju lätt lite väntan innan maten kommer. Om hon blir otålig brukar vi turas om att gå runt med henne och titta på roliga saker. Ibland lyckas vi komma ihåg att ta med leksak som sysselsätter ett tag och om golvet är hyfsat rent får hon krypa runt och utforska stället själv. Vi brukar stoppa henne när hon rotar i andra restauranggästers väskor eller äter gamla matrester hon hittat på golvet. Majskrokar kan också vara ett bra tidsfördriv i väntan på att maten ställs på bordet.

Vi beställer det vi själva vill äta och delar med oss till bebis, men ser jag något på menyn jag vet att Signe gillar ber jag att få in en extra mini-portion av det. Som när vi var på häftiga Hotel de Goudfazant Amsterdam och jag beställde extra sparris till Signe. Hennes min när hon fick en egen tallrik framdukad var obetalbar! Mums!

Efter maten brukar jag röja undan det värsta spillet så att vi inte lämnar ett komplett kaos efter oss. Vi har hittills inte stött på några problem i samband med blw på restaurang men det är alltid trevligt att underlätta för restaurangpersonalen som kanske inte tycker att glädjefylld matintroduktion är riktigt lika lustig som vi föräldrar som njuter av att slippa hitta på, laga och städa undan mat för en kväll.

Vill du ha mer tips för när ni ska äta ute, kolla in min tidigare post om blw på resa.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest